Ztracená vejce s omáčkou z avokáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce s omáčkou z avokáda
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16606 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
70 ml | Olej olivový |
10 ks | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Sardelové řezy |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 556,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 18,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Citrony, Ocet vinný, Olivy nakládané, Pepř bílý, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce s omáčkou z avokáda postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme vodu s octem, přivedeme k varu a postupně vejce rozklepneme a vaříme 3-4 minuty. |
2 | Vymačkáme šťávu z citronu, avokáda oloupeme a vyjmeme pecky. Česnek oloupeme a nasekáme na hrubo. Do mixéru dáme avokádo, sardelové řezy v oleji, vypeckované zelené olivy naložené v bylinkovém nálevu, citronovou šťávu a česnek. Přidáme smetanu, olej, sůl a pepř. Vše umixujeme na hladkou omáčku. |
3 | Vejce vyjmeme z vody a dáme je na talíře, nožem zarovnáme okraje. Můžeme podávát ihned s teplou nebo studenou omáčkou. |