Jednoduchý recept

Ztracená vejce se špenátovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16607
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
450 g Špenátový protlak mražený
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
0,3 l Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 965kJ
4% Sacharidy 14 g
42% Tuky 31 g
27% Sodík 549 mg
38% Bílkoviny 21 g

Ztracená vejce se špenátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozpálíme 20 g másla, přidáme jemně nasekanou cibuli a krátce ji podusíme. Přidáme rozmražený špenát, vývar, zakryjeme a vaříme asi 15 minut.

2

Ze 20 g másla a mouky uhněteme směs a přidáme ji ke špenátu, 5 minut před tím než bude hotov. Přidáme smetany, muškátový oříšek, sůl a pepř.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, vložíme rozbitá vejce a vaříme do ztracena, asi 4 minuty. Hotové vyjmeme z vody, dáme na talíře a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept