Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16612
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Artyčoky
200 g Brambory
50 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Petržel - nať
0,3 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 185kJ
6% Sacharidy 21 g
21% Tuky 16 g
21% Sodík 429 mg
35% Bílkoviny 19 g

Italská frittata postup přípravy receptu:

1

Osolenou vodu přivedeme k varu, neoloupané brambory nakrájíme na plátky 5 mm silné. Vložíme je do vody a vaříme asi 10 minut.

2

Vejce rozšleháme s vodou a rozmarýnem. Artyčoky v nálevu necháme okapat. V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj brambory, artyčoky a za stálého obracení pečeme asi 5 minut. Snížíme teplotu, přidáme rozšlehané vejce, zakryjeme a pečeme ještě 7-10 minut.

3

Mozzarellu nasekáme na hrubo, spolu s nastrouhaným parmazánem ji stejnoměrně rozdělíme na upečenou frittatu. Pánev přiklopíme a ještě 2 minuty zapékáme, až se sýr začne rozpouštět.

4

Posypeme ji nasekanou petrželkou, rozkrájíme na díly a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept