Malé sýrové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé sýrové suflé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16615 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 800,7mg |
---|---|
Cholesterol | 297,1mg |
Draslík | 103,2mg |
Vláknina | 121,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 482,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malé sýrové suflé postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl a pepř. Za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme 4-5 minut, stále mícháme. Když hmota ztuhne, odstavíme z ohně. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a mícháme, až se rozpustí. |
2 | Žloutky rozkvedláme s troškou omáčky a vlijeme zpět do bešamelu a odstavíme. |
3 | Čtyři zapékací misky vymažeme máslem a dáme je na plech. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do bešamelu. Ten pak rozdělíme do misek a 2 cm od okraje uděláme nožem vroubky, aby vznikl hezký kraj. |
4 | Suflé zapékáme 25 minut, až pěkně nabyde a povrch zhnědne. Během pečení nikdy neotvíráme troubu, jinak suflé nevyběhne. |
5 | Hotové suflé ihned podáváme v miskách. |
Poznámka
Vejce musí mít pokojovou teplotu.