Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16615
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Sůl
100 g Sýr Čedar
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 446kJ
2% Sacharidy 6 g
39% Tuky 29 g
15% Sodík 295 mg
29% Bílkoviny 16 g

Malé sýrové suflé postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl a pepř. Za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme 4-5 minut, stále mícháme. Když hmota ztuhne, odstavíme z ohně. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a mícháme, až se rozpustí.

2

Žloutky rozkvedláme s troškou omáčky a vlijeme zpět do bešamelu a odstavíme.

3

Čtyři zapékací misky vymažeme máslem a dáme je na plech. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do bešamelu. Ten pak rozdělíme do misek a 2 cm od okraje uděláme nožem vroubky, aby vznikl hezký kraj.

4

Suflé zapékáme 25 minut, až pěkně nabyde a povrch zhnědne. Během pečení nikdy neotvíráme troubu, jinak suflé nevyběhne.

5

Hotové suflé ihned podáváme v miskách.

Poznámka

Vejce musí mít pokojovou teplotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept