Žlutá kari pasta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žlutá kari pasta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16617 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
2 ks | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Kmín římský |
3 kávová lžička | Koriandr celý |
1 kávová lžička | Krevetová pasta |
2 polévková lžíce | Kurkuma |
3 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 421,4mg |
Vláknina | 763,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Kmín římský, Koriandr celý, Kurkuma, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevetová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žlutá kari pasta postup přípravy receptu:
1 | V mixéru rozmixujeme semínka koriandru a kmínu na hladkou směs. Chilli papriky zbavíme jader, podélně rozřízneme a ponoříme na 1–2 minuty do horké vody, aby změkly, poté je nahrubo nasekáme. |
2 | Dále v mixéru zpracujeme chilli papriky, voňatku citrónovou, šalotku, česnek a kurkumu na hladkou pastu. Pak přidáme pastu z garnátů, mletý koriandr a kmín – a znovu všechno dohromady zamícháme. |
Poznámka
Pokud se ingredience nebudou dobře spojovat, přidáme v průběhu mixování jedlý olej. Hotovou pastu lze uchovávat v lednici 2 týdny, v mrazničce 2 měsíce.