Recept

Paprikové lusky s kukuřičným suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16618
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
80 g Kukuřice cukrová
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Mléko plnotučné
150 g Mouka kukuřičná
4 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk rostlinný
4 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 397kJ
12% Sacharidy 42 g
18% Tuky 13 g
8% Sodík 155 mg
21% Bílkoviny 12 g

Paprikové lusky s kukuřičným suflé postup přípravy receptu:

1

Formu na zapékání vymažeme tukem. Papriky omyjeme, u každé odřízneme vršek se stopkou, vyjmeme semínka a dáme stranou. Lusky narovnáme do formy, špičkou dolů, můžeme seříznout nožem, aby stály. Odložená víčka paprik položíme vedle.

2

V rendlíku zahřejeme mléko, kukuřičnou mouku smícháme s vodou a vmícháme ji do mléka. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Pak přidáme máslo, sůl, pepř a omáčku odstavíme z ohně. Žloutky rozmícháme a společně s kukuřičnými zrny a nasekanou natí jarní cibulky je přidáme k omáčce.

3

Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme lžící do omáčky a opatrně promícháme. Směsí naplníme připravené papriky.

4

Pečeme 25–30 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až suflé vyběhne. Troubu neotvíráme, jinak suflé nevyběhne!

5

Hotové papriky dáme na talíře, ke každé dáme jedno víčko se stopkou a ihned podáváme.

Poznámka

Vejce na suflé musí mít pokojovou teplotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept