Jednoduchý recept

Baskická vejce

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16619
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 špetka Sůl
150 g Šunka dušená
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
2% Sacharidy 8 g
30% Tuky 23 g
11% Sodík 225 mg
40% Bílkoviny 22 g

Baskická vejce postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme je na proužky. Šunku nakrájíme na tenké proužky. Rajčata necháme okapat a nasekáme je na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, papriku a dusíme asi 2 minuty. Pak přidáme šunku, rajčata, česnek, bazalku a za občasného míchání vše dusíme asi 3 minuty. Pánev zakryjeme a odstavíme.

3

Vejce rozšleháme se solí a pepřem. V další, větší pánvi rozpustíme máslo, vlijeme vejce a asi minutu je smažíme, až začnou u krajů tuhnout. Vařečkou stále posunujeme vejce od krajů do středu pánve, až na nich zůstane jen trochu tekutější hmoty.

4

Na vejce rozložíme směs šunky a rajčat a ještě chvíli opékáme, až úplně ztuhnou. Dáme na talíře nebo mísu a ihned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu volíme opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept