Recept

Vepřová játra po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16628
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 ks Cibule
1 ks Jablka
500 g Játra vepřová
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 154kJ
4% Sacharidy 16 g
15% Tuky 11 g
15% Sodík 308 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vepřová játra po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, oloupané jablko nakrájené na kousky a oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky podusíme na 2 lžících oleje asi 10 minut. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a bazalkou.

2

Na zbylém oleji opečeme plátky očištěných vepřových jater. Měkká játra osolíme a opepříme. Upravíme je na talíře a přelijeme zeleninovou směsí.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept