Drůbeží játra s jablky a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra s jablky a cibulí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16630 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ks | Jablka |
500 g | Játra drůbeží |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 484,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 81,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra s jablky a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji doměkka. Spolu s játry opékáme oloupaná, jádřinců zbavená a na osminky nakrájená jablka. Játra musí být dobře propečená. |
2 | Zvlášť na troše oleje dozlatova osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. |
3 | Měkká játra osolíme, upravíme na talíře, přidáme jablka a přelijeme šťávou z pánve. Pokrm posypeme osmaženou cibulkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.