Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16631
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

80 g Chléb toastový
1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
1 ks Cuketa
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
2 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
230 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 677kJ
5% Sacharidy 17 g
39% Tuky 29 g
20% Sodík 406 mg
35% Bílkoviny 20 g

Vejce z trouby postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nasekáme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky, chléb také.

2

V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a podusíme na něm cibuli, přidáme žampiony, cuketu a dusíme ještě 5 minut. Pak vmícháme celozrnný toustový chléb bez kůrky, tak, aby se spojil se žampiony a cuketou. Směs osolíme a opepříme.

3

Čtyři ploché misky na zapékání vymažeme máslem. Ke směsi přidáme polovinu nasekané petrželky, promícháme a rozdělíme do misek. Vejce rozmícháme, osolíme, opepříme a zalijeme jimi chlebovou směs.

4

Dáme misky asi na 10 minut do trouby předehřáté na 210 °C a zapékáme, dokud vejce neztuhnou.

5

Hotová vejce ozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept