Jednoduchý recept

Vejce s konzervovaným hovězím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16632

Ingredience

3 ks Brambory
2 ks Cibule
100 g Hovězí ve vlastní šťávě
4 polévková lžíce Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika zelená
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 813kJ
4% Sacharidy 15 g
13% Tuky 9 g
7% Sodík 149 mg
26% Bílkoviny 15 g

Vejce s konzervovaným hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kostky. Maso pokrájíme na stejně velké kusy, cibuli oloupeme a nasekáme, papriku očistíme a rovněž nasekáme.

2

Ve větší míse smícháme maso, brambory, cibuli, papriku, mléko, mouku a lžíci nasekané petrželky. Směs mírně osolíme.

3

Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme směs a vařečkou ji zatlačíme. Opékáme asi 10 minut, až se spodní strana zbarví do hněda.

4

Lžící vytlačíme do hmoty čtyři důlky, do každého rozklepneme jedno vejce. Zvýšíme teplotu, pánev zakryjeme a 6 minut smažíme, až vejce ztuhnou.

5

Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept