Vejce s konzervovaným hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s konzervovaným hovězím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16632 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
100 g | Hovězí ve vlastní šťávě |
4 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 276,0mg |
Draslík | 445,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 348,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí ve vlastní šťávě, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s konzervovaným hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kostky. Maso pokrájíme na stejně velké kusy, cibuli oloupeme a nasekáme, papriku očistíme a rovněž nasekáme. |
2 | Ve větší míse smícháme maso, brambory, cibuli, papriku, mléko, mouku a lžíci nasekané petrželky. Směs mírně osolíme. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme směs a vařečkou ji zatlačíme. Opékáme asi 10 minut, až se spodní strana zbarví do hněda. |
4 | Lžící vytlačíme do hmoty čtyři důlky, do každého rozklepneme jedno vejce. Zvýšíme teplotu, pánev zakryjeme a 6 minut smažíme, až vejce ztuhnou. |
5 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a ihned podáváme. |