Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 18 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16634

Ingredience

700 g Chřest zelený
2 polévková lžíce Cibule červená
1 kávová lžička Estragon
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1,2 l Voda pitná
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 497kJ
3% Sacharidy 10 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 132 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dijonský chřest postup přípravy receptu:

1

Dolní polovinu zeleného chřestu oloupeme, dřevnaté konce odřízneme. Do hrnce dáme vodu do výše 1,5 cm a přivedeme k varu.

2

Vodu osolíme a vložíme do ní očištěný chřest, snížíme teplotu, chřest zakryjeme a vaříme ho 8–10 minut, musí zůstat křupavý.

3

Slijeme vodu a chřest propláchneme studenou vodou, abychom přerušili tepelnou úpravu. Osušíme ubrouskem a dáme ho na mísu, aby zcela vychladl.

4

Metlou ušleháme olej, ocet, hořčici a estragon. Přidáme smetanu, sůl a pepř.

5

Chřest přelijeme omáčkou, napříč, posypeme nasekanou červenou cibulí a podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept