Dijonský chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dijonský chřest
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 18 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16634 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Chřest zelený |
2 polévková lžíce | Cibule červená |
1 kávová lžička | Estragon |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 50,9mg |
Vláknina | 547,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cibule červená, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dijonský chřest postup přípravy receptu:
1 | Dolní polovinu zeleného chřestu oloupeme, dřevnaté konce odřízneme. Do hrnce dáme vodu do výše 1,5 cm a přivedeme k varu. |
2 | Vodu osolíme a vložíme do ní očištěný chřest, snížíme teplotu, chřest zakryjeme a vaříme ho 8–10 minut, musí zůstat křupavý. |
3 | Slijeme vodu a chřest propláchneme studenou vodou, abychom přerušili tepelnou úpravu. Osušíme ubrouskem a dáme ho na mísu, aby zcela vychladl. |
4 | Metlou ušleháme olej, ocet, hořčici a estragon. Přidáme smetanu, sůl a pepř. |
5 | Chřest přelijeme omáčkou, napříč, posypeme nasekanou červenou cibulí a podáváme jako přílohu. |