Jednoduchý recept

Sladkokyselé červené zelí

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sladkokyselé červené zelí 5 1
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16638
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
600 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 601kJ
5% Sacharidy 17 g
11% Tuky 9 g
5% Sodík 101 mg
4% Bílkoviny 3 g
Sladkokyselé červené zelí

Sladkokyselé červené zelí postup přípravy receptu:

1

Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

2

V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, podusíme a přidáme ocet, cukr a zelí. Vše dobře promícháme.

3

Hrnec uzavřeme a zelí zvolna 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Sladkokyselé červené zelí
Kysané zelí samo o sobě moc ráda nemám, ale manžel i syn ano, takže ho vařím celkem často. Tentokrát jsem sáhla po rychlém receptu na sladkokyselé červené zelí a udělala jsem dobře. Zelí bylo během čtvrt hodinky připravené a výborná večeře byla na světě. Tento recept mohu jen doporučit a má od nás pět hvězdiček.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept