Recept

Zeleninová mísa s omáčkou z krevetové pasty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16640

Ingredience

200 g Baby kukuřice
250 g Brokolice
2 ks Chilli paprička
5 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr třtinový
150 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Krevetová pasta
1 polévková lžíce Omáčka rybí
300 g Sójové výhonky
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 874kJ
9% Sacharidy 33 g
9% Tuky 7 g
18% Sodík 368 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zeleninová mísa s omáčkou z krevetové pasty postup přípravy receptu:

1

Na pařáku povaříme sójové klíčky, asi 5 minut. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky, které povaříme v malém množství vody. Krátce povaříme i kukuřičné klásky. Všechna zelenina musí zůstat křupavá.

2

Nať jarní cibulky trochu zkrátíme a každý stonek několikrát z horního konce podélně nařízneme, na chvíli vložíme do ledové vody, aby se listy rozprskly. Fazolky očistíme, nakrájíme na delší kousky a krátce povaříme.

3

Krevetovou pastu dáme na kousek alobalu a krátce ji opečeme v troubě. Česnek oloupeme a prolisujeme. Citrón vymačkáme, chilli papričky nasekáme na drobno.

4

Z krevetové pasty, rybí omáčky, česneku, citrónové šťávy a cukru vyšleháme omáčku.

5

Zeleninu dáme na mísu a podle chuti osolíme, omáčku podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept