Zimní zeleninová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zimní zeleninová mísa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16641 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
8 ks | Brambory |
2 kávová lžička | Celerové semínko |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
300 g | Kapusta růžičková |
180 g | Majonéza |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 712,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celerové semínko, Majonéza, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapusta růžičková, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zimní zeleninová mísa postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, neoloupané je nakrájíme na půlky a uvaříme doměkka. Kapustičky očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Zeleninu uvaříme doměkka, ale nesmí se rozvařit. |
2 | Metlou ušleháme v misce majonézu s hořčicí, pepřem, octem, solí a máme-li, tak i 2 lžičkami celerového semínka. |
3 | Zeleninu necháme dobře okapat a upravíme ji na větší oválnou mísu. Ozdobíme ji trochou omáčky, posypeme nasekanou pažitkou (nebo petrželkou) a ihned podáváme. Zbylou omáčku podáváme zvlášť. |