Římský mangold - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský mangold
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16644 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
700 g | Mangold |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,6mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mangold, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský mangold postup přípravy receptu:
1 | Mangold očistíme. Lodyhy a větší listová žebra oddělíme od listů a obojí nakrájíme na úzké proužky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sardelové řezy nasekáme na drobno. Rajčata pokrájíme na drobné kousky. |
2 | V rendlíku zahřejeme olej a osmažíme na něm česnek a sardelky, přidáme rajčata i se šťávou, sůl a pepř. Vaříme asi 5 minut, pak přidáme mangold a za občasného míchání vaříme ještě 20 minut. |
3 | Musí být dobře uvařený, ale ještě pevný. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masům.