Mangold s piniovými jádry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangold s piniovými jádry
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16645 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Balsamico ocet |
40 g | Hrozinky |
350 g | Mangold |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno Marsala |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 863,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Hrozinky, Mangold, Oříšky piniové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangold s piniovými jádry postup přípravy receptu:
1 | Rozinky zalijeme marsalou a necháme je bobtnat. |
2 | Listy mangoldu povaříme v osolené a opepřené vodě, asi 6 minut. Necháme je okapat a dáme do misky. |
3 | Smícháme ochucený ocet, vodu v níž se mangold vařil, olej, sůl a pepř. Vše spolu s rozinkami přidáme k mangoldu. |
4 | Posypeme jádry pinie a ihned servírujeme. |