Jednoduchý recept

Provensálské plátky rajčat

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16648

Ingredience

3 ks Bazalka
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý celý
3 ks Petržel - nať
6 ks Rajčata
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 749kJ
5% Sacharidy 19 g
15% Tuky 12 g
5% Sodík 101 mg
7% Bílkoviny 4 g

Provensálské plátky rajčat postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a česnek, bylinky opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli, česnek, strouhanku, sůl, bylinky a pepř rozmixujeme s polovinou oleje.

2

Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

3

V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme máslo a plátky rajčat na tuku podusíme. Pak je teprve osolíme a opepříme.

4

V druhé pánvi krátce osmahneme cibulovou kaši s kořením, rajčata dáme na mísu a ohřáté pyré na ně rozdělíme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept