Provensálské plátky rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálské plátky rajčat
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16648 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
3 ks | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 553,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Pepř černý celý, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálské plátky rajčat postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a česnek, bylinky opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli, česnek, strouhanku, sůl, bylinky a pepř rozmixujeme s polovinou oleje. |
2 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. |
3 | V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme máslo a plátky rajčat na tuku podusíme. Pak je teprve osolíme a opepříme. |
4 | V druhé pánvi krátce osmahneme cibulovou kaši s kořením, rajčata dáme na mísu a ohřáté pyré na ně rozdělíme. Ihned podáváme. |