Dušené jarní mrkvičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jarní mrkvičky
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 26 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16651 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 600,4mg |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 14,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jarní mrkvičky postup přípravy receptu:
1 | Malé mrkvičky oškrábeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme mrkvičky a 5 minut opékáme. Pak přidáme česnek, zalijeme ho estragonovým octem a vodou. |
3 | Mrkvičky osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut, až jsou hotové, ale ještě pevné. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody. |
4 | Nakonec mrkvičky dochutíme solí, pepřem a posypeme pažitkou. Dáme na mísu a podáváme. |