Jednoduchý recept

Masopustní bramborová kaše

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16655
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
60 g Sýr Parmezán
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 502kJ
9% Sacharidy 33 g
28% Tuky 21 g
17% Sodík 348 mg
22% Bílkoviny 12 g

Masopustní bramborová kaše postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme, prolisujeme, přimícháme k nim smetanu, polovinu nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a muškátový oříšek.

2

Misky na zapékání vymažeme máslem, naplníme kaší a posypeme zbytkem nastrouhaného parmezánu.

3

Navrch dáme vločky zbylého másla a 10 minut zapékáme v troubě na 220 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept