Malé bramborové koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé bramborové koláčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16659 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 537,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malé bramborové koláčky postup přípravy receptu:
1 | Plech na pečení vymažeme polovinou oleje, česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Zbylý olej rozehřejeme v menší pánvi a česnek na něm asi 1 minutu podusíme. Potom pánev odstavíme. |
2 | Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, asi 2 mm. Ty pak rozdělíme na 8 porcí a utvoříme z nich kulaté koláčky tak, aby se plátky vzájemně částečně překrývaly a vytvářely kolečko o průměru asi 10 cm. Takto vytvarované je narovnáme na vymaštěný plech. |
3 | Plátky brambor potřeme česnekovým olejem a posypeme lžící sušeného tymiánu, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Pečeme je v předehřáté troubě na 225 °C asi 15–20 minut. Během pečení plátky několikrát přitiskneme lžící, nebudou se tolik rozpadat. |
4 | Hotové koláčky dáme na talíře a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme jako samostatnou chuťovku, případně jako přílohu k masům. |