Houskové knedlíky (kynuté) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houskové knedlíky (kynuté)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1666 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Droždí |
620 g | Mléko polotučné |
850 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Sůl |
20 g | Vaječný žloutek slepičí |
180 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 307,8mg |
---|---|
Cholesterol | 30,9mg |
Draslík | 54,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houskové knedlíky (kynuté) postup přípravy receptu:
1 | Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout. |
2 | Do prosáté mouky přidáme sůl, žloutek rozmíchaný s mlékem, vlažné mléko a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto, do kterého zamícháme na kostičky nakrájenou žemli. Těsto necháme vykynout. |
3 | Potom těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky dlouhé asi 20cm. Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky občas obrátíme. |
4 | Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou, aby vyprchala pára a ihned je nakrájíme na plátky. |