Jednoduchý recept

Míchaná zelenina z jednoho hrnce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16663

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
300 g Fazole červené sterilované
100 g Hrachové lusky
200 g Mangold
200 g Mrkev sterilovaná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
200 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 845kJ
6% Sacharidy 22 g
14% Tuky 11 g
26% Sodík 517 mg
13% Bílkoviny 7 g

Míchaná zelenina z jednoho hrnce postup přípravy receptu:

1

Mangold očistíme, listy odřízneme u stonků, stonky nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky, listy na 1 cm široké proužky. Houby očistíme a rozpůlíme. Fazole a mrkvičky v konzervě necháme na sítu okapat, mrkvičky podélně rozpůlíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na 1,5 cm velké kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno.

2

V hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli a 30 vteřin smažíme, pak přidáme stonky mangoldu, houby, česnek, vodu a hrnec přiklopíme. Dusíme 8–10 minut.

3

Po této době přidáme do hrnce lusky hrášku a listy mangoldu, dusíme další 4 minuty. Minutu před koncem vaření přidáme mrkev a fazolky.

4

Zeleninu osolíme, opepříme, dáme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept