Vařený candát s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený candát s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16665 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Candát obecný |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
100 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
4 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 89,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Jogurt bílý, Majonéza, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený candát s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do majonézy nastrouháme oloupané jablko, přimícháme jogurt a dobře rozšleháme. Ochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a worcesterem. |
2 | Očištěného candáta uvaříme v osolené, vínem ochucené vodě. Rybu opatrně vyjmeme a porce upravíme na talíře. Přelijeme připravenou omáčkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.