Jablka se sýrovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka se sýrovou náplní
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16670 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
0,3 ks | Salát hlávkový |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 152,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Křen, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Smetana 12% (konzumní), Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka se sýrovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. |
2 | Sýr utřeme s trochou smetany na hladký krém. Přidáme nastrouhaný křen, promícháme, podle chuti osolíme a osladíme. |
3 | Do důlků po jádřincích nastříkáme cukrářským sáčkem připravený sýrový krém, navrch položíme půlku ořechového jádra. |
4 | Jablka upravíme na omyté listy hlávkového salátu a podáváme jako předkrm. |
Poznámka
Servírujeme studené.