Recept

Bramborová kaše s mozzarellou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 29 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16671

Ingredience

1 kg Brambory
0,3 l Mléko plnotučné
200 g Mozzarella
2 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
10% Sacharidy 37 g
29% Tuky 22 g
20% Sodík 410 mg
41% Bílkoviny 23 g

Bramborová kaše s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, vložíme do tlakového hrnce s vodu a vaříme asi 12 minut. Hotové brambory oloupeme a rozmačkáme.

2

Mléko zahřejeme s máslem a solí, vlijeme do brambor a promícháme.

3

Do kaše přidáme pepř, muškátový oříšek, nasekanou pažitku a žloutky.

4

Sýr nakrájíme na plátky, zapékací mísu vymažeme máslem, dáme do ní kaši, navrch rozložíme sýr.

5

Kaši umístíme na 10 minut pod gril, až se sýr roztaví. Ihned podáváme s rajským salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept