Bramborová kaše s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s mozzarellou
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16671 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko plnotučné |
200 g | Mozzarella |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 236,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 402,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Mozzarella, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, vložíme do tlakového hrnce s vodu a vaříme asi 12 minut. Hotové brambory oloupeme a rozmačkáme. |
2 | Mléko zahřejeme s máslem a solí, vlijeme do brambor a promícháme. |
3 | Do kaše přidáme pepř, muškátový oříšek, nasekanou pažitku a žloutky. |
4 | Sýr nakrájíme na plátky, zapékací mísu vymažeme máslem, dáme do ní kaši, navrch rozložíme sýr. |
5 | Kaši umístíme na 10 minut pod gril, až se sýr roztaví. Ihned podáváme s rajským salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.