Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16673
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Hřebíček
40 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 899kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 139 mg
10% Bílkoviny 6 g

Kardinálská omáčka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno rozsekanou cibuli a krátce ji podusíme. Vsypeme mouku, krátce ji zasmažíme, přilijeme mléko a šleháme metlou, až vznikne hladká omáčka.

2

Přidáme sůl, hřebíček, muškátový oříšek, chilli papričku, bobkový list a omáčku asi 15 minut vaříme.

3

Do hotové omáčky přidáme rybí vývar a smetanu. Pokud máme, přidáme i lžíci humrového másla. Vše promícháme a prohřejeme.

4

Omáčka je vhodná k rybím pokrmům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept