Kardinálská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kardinálská omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16673 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 31,7mg |
Draslík | 68,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 786,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Hřebíček, Muškátový oříšek, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kardinálská omáčka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno rozsekanou cibuli a krátce ji podusíme. Vsypeme mouku, krátce ji zasmažíme, přilijeme mléko a šleháme metlou, až vznikne hladká omáčka. |
2 | Přidáme sůl, hřebíček, muškátový oříšek, chilli papričku, bobkový list a omáčku asi 15 minut vaříme. |
3 | Do hotové omáčky přidáme rybí vývar a smetanu. Pokud máme, přidáme i lžíci humrového másla. Vše promícháme a prohřejeme. |
4 | Omáčka je vhodná k rybím pokrmům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.