Jednoduchý recept

Zapékané žampióny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16675

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
1 ks Kerblík
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
50 g Strouhanka
80 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 ml Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
7% Sacharidy 27 g
53% Tuky 40 g
34% Sodík 687 mg
45% Bílkoviny 25 g

Zapékané žampióny postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampióny očistíme a pokrájíme na plátky.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, 4 minuty podusíme, pak přidáme houby, jarní cibuli, česnek, strouhanku a dusíme další 4 minuty.

3

Nákypovou formu vytřeme máslem a naplníme směsí. Vejce smícháme se škrobem, smetanou, nasekaným kerblíkem, solí, pepřem a polovinou nastrouhaného sýra. Vše dobře promícháme a zalijeme směs ve formě. Povrch posypeme zbylým sýrem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut.

4

Hotový nákyp ozdobíme lístky kerblíku a ihned podáváme. Jako příloha je vhodná rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept