Tessinský pórkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tessinský pórkový koláč
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16677 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
700 g | Pórek |
1 špetka | Skořice mletá |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
140 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 145,2mg |
Draslík | 257,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tessinský pórkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Strouhanku nebo housku zalijeme teplou smetanou, pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme, cibuli nasekáme na jemno. |
2 | Olej s máslem rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek a dusíme za stálého míchání přibližně 5 minut. |
3 | Změklou housku nebo strouhanku, pórek, cibuli, česnek, vejce, smetanu, mouku a dvě třetiny nastrouhaného sýra dobře promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme skořicí i muškátovým oříškem. |
4 | Formu do mikrovlné trouby o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a naplníme směsí. Posypeme zbylým sýrem, dáme na 12 - 15 minut do mikrovlné trouby na 360 W při teplotě 175°C. |
5 | Hotový koláč nakrájíme na porce a dáme na talíře, případně ho můžeme servírovat přímo z formy. Koláč je možné podávát i jako přílohu k šunce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.