Holandské zapečené chlebíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandské zapečené chlebíčky
Holandské zapečené chlebíčky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16679 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 73,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Ementál (Primátor), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandské zapečené chlebíčky postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky veky potřeme máslem a obložíme tenkými plátky oloupaného jablka, zbaveného jádřince. Navrch položíme plátek sýra. |
2 | Chlebíčky zapékáme v horké troubě nebo pod grilem, dokud se sýr nezačne tavit. |
3 | Hotové chlebíčky posypeme nasekanými ořechy. |
4 | Podáváme horké k čaji. |