Mrkvové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové knedlíky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1668 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Droždí |
600 ml | Mléko polotučné |
800 g | Mouka polohrubá |
300 g | Mrkev kořen |
30 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 163,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme kynout. |
2 | Do prosáté mouky přidáme sůl, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Do těsta zamícháme očištěnou, na kostičky nakrájenou a částečně předvařenou mrkev. Necháme kynout. |
3 | Vykynuté těsto rozkrájíme na díly, rozválíme je na podlouhlé šišky a zaváříme do mírně osolené vody. Knedlíky vaříme asi 20-25 minut a během varu je občas obrátíme. |
4 | Uvařené knedlíky vyjmeme, propícháme vidličkou, aby vyprchala pára a rozkrájíme je na plátky. |
5 | Před podáváním knedlíky nahříváme v páře. |