Jablková bowle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková bowle
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16680 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 dl | Gin |
500 g | Jablka |
1 ks | Skořice celá |
1500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 298,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Gin, Jablka, Skořice celá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablková bowle postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka, která jsme zbavili jádřinců, nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do bowlové terriny, přidáme cukr, skořici, citronovou šťávu, přilijeme gin a 350 ml bílého vína. Necháme zakryté v chladnu 4 - 5 hodin. |
2 | Před podáváním přilijeme zbylé víno, podle chuti můžeme zředit sodovkou. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.