Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16681 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
750 g | Kapusta růžičková |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
80 g | Ořechy lískové |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
4 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 554,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Ořechy lískové, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme v osoleném vývaru, scedíme a necháme na teplém místě. |
2 | Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Zalijeme vývarem, dobře povaříme, omáčku ochutíme vínem, solí, cukrem a špetkou muškátu. Nakonec přidáme opražené, slupek zbavené a nasekané lískové oříšky a povaříme ještě 5 minut. |
3 | Horkou omáčku nalijeme na kapustu. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami k sekané pečeni nebo ke karbanátkům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.