Špenátový salát s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s pomeranči
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16684 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 537,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Pomeranče, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej, mandlové lupínky na něm osmahneme do zlatova. Pánev odstavíme a mandle vyjmeme. |
2 | Na zálivku smícháme olej, ocet, cukr, sůl a pepř. |
3 | Čerstvý špenát omyjeme, osušíme, pomeranče oloupeme a nakrájíme napříč na plátky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na tenké plátky. |
4 | Špenát, cibuli a pomeranče vložíme do mísy a posypeme mandlemi. Nakonec salát zalijeme zálivkou a dobře promícháme. |
Poznámka
Servírujeme studené.