Saský hlávkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Saský hlávkový salát
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16685 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 42 kcal
Kilojoule 178kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 36,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Saský hlávkový salát postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát omyjeme, osušíme, listy natrháme na menší kousky. |
2 | Citrón vymačkáme, do šťávy vmícháme cukr a salát se šťávou zlehka promícháme. Vložíme na mísu a podáváme jako přílohu k masitým jídlům. |
Poznámka
Servírujeme studené.