Mrkvový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový pudink
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16686 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Med včelí |
500 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 hrst | Rybíz červený |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 173,8mg |
Draslík | 83,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Med včelí, Pudinkový prášek - vanilkový, Rybíz červený, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový pudink postup přípravy receptu:
1 | Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nesladíme. Po částečném prochladnutí do pudinku vmícháme žloutek, citronovou šťávu a med. |
2 | Nakonec do zcela vychladlého pudinku přimícháme oloupanou, jemně nastrouhanou mrkev. Rozdělíme do misek, ozdobíme ušlehanou, mírně oslazenou smetanou a omytým rybízem (nebo kompotovaným ovocem). |
Poznámka
Servírujeme studené.