Bešamelová omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bešamelová omeleta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16692 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
90 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko polotučné |
60 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 polévková lžíce | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 438,3mg |
Draslík | 140,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bešamelová omeleta postup přípravy receptu:
1 | Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. Po vychladnutí do směsi postupně vmícháme žloutky, osolíme a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Dva plechy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou hmotu na ně tence rozetřeme, povrch posypeme částí nastrouhaného sýra. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Upečenou omeletu přehneme podélně napůl a rozdělíme na porce. Omelety potřeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým sýrem a nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s dušenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.