Recept

Řeřichový salát s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16695
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Hrušky
2 polévková lžíce Ocet malinový
5 polévková lžíce Olej olivový
30 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Řeřicha
1 špetka Sůl
2 ks Švestky
80 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 932kJ
3% Sacharidy 9 g
18% Tuky 13 g
17% Sodík 348 mg
11% Bílkoviny 6 g

Řeřichový salát s hruškami postup přípravy receptu:

1

Řeřichu očistíme a zbavíme stonků. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince, poté podélně nakrájíme na tenké řezy.

2

Sýr rozdrobíme nebo nastrouháme na hrubo, švestky omyjeme, vyjmeme pecky a pokrájíme je na malé kousky.

3

Řeřichu, sýr a švestky dáme do mísy, posypeme nasekanými ořechy.

4

Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, aby vznikla hustá omáčka. Hrušky rozložíme na salát, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Místo malinového octa můžeme použít ocet z červeného vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept