Jednoduchý recept

Kuře zabalené do pandánových listů

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 16697
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
5 ks Koriandr celý
600 g Kuřecí prsa
1 ks Mouka polohrubá
50 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Olej sezamový
2 kávová lžička Omáčka ústřicová
25 ks Pandánové listy
1 kávová lžička Pepř bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,307 kcal
Kilojoule 5 467kJ
59% Sacharidy 212 g
32% Tuky 24 g
16% Sodík 324 mg
131% Bílkoviny 74 g

Kuře zabalené do pandánových listů postup přípravy receptu:

1

V mixéru smícháme nasekaný kořen koriandru, česnek, bílý pepř a sůl na hustou pastu. Pastu přemístíme do misky, kde k ní přidáme kousky kuřecích prsou zbavených kůže a nakrájených na kousky, ústřicovou omáčku, sezamový olej a mouku. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme na 3 hodiny nebo přes noc marinovat do ledničky.

2

Pandánové listy (omyté a osušené) přehneme napůl - spodní částí nahoru - špičkou dolů. Do takto připravených listů dáváme kousky kuřete (vždy po jednom), zabalíme a nakonec uděláme uzel (kravatový).

3

V pánvi wok rozpálíme olej. Je-li dostatečně rozpálený, zjistíme vhozením kousku masa do pánve. Poté do rozpáleného oleje ponoříme několik "uzlíků" a smažíme zprudka cca 10 minut. Po vyjmutí perforovanou naběračkou je pokládáme na papírový ubrousek, aby se zbavily mastnoty. Hotové je skladujeme v přikryté nádobě, aby nevychladly.

4

Ke konzumaci podáváme se švestkovou a chilli omáčkou na ochucení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept