Kuře zabalené do pandánových listů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře zabalené do pandánových listů
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16697 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
5 ks | Koriandr celý |
600 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
2 kávová lžička | Omáčka ústřicová |
25 ks | Pandánové listy |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 212g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 287,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr celý, Olej rostlinný, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka polohrubá, Pandánové listy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře zabalené do pandánových listů postup přípravy receptu:
1 | V mixéru smícháme nasekaný kořen koriandru, česnek, bílý pepř a sůl na hustou pastu. Pastu přemístíme do misky, kde k ní přidáme kousky kuřecích prsou zbavených kůže a nakrájených na kousky, ústřicovou omáčku, sezamový olej a mouku. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme na 3 hodiny nebo přes noc marinovat do ledničky. |
2 | Pandánové listy (omyté a osušené) přehneme napůl - spodní částí nahoru - špičkou dolů. Do takto připravených listů dáváme kousky kuřete (vždy po jednom), zabalíme a nakonec uděláme uzel (kravatový). |
3 | V pánvi wok rozpálíme olej. Je-li dostatečně rozpálený, zjistíme vhozením kousku masa do pánve. Poté do rozpáleného oleje ponoříme několik "uzlíků" a smažíme zprudka cca 10 minut. Po vyjmutí perforovanou naběračkou je pokládáme na papírový ubrousek, aby se zbavily mastnoty. Hotové je skladujeme v přikryté nádobě, aby nevychladly. |
4 | Ke konzumaci podáváme se švestkovou a chilli omáčkou na ochucení. |