Pestrý syrový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrý syrový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16699 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 hrst | Baby špenát |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
4 ks | Karotka |
3 ks | Kedlubna |
2 ks | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Křen |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 511,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Citronová šťáva, Cukr krupice, Karotka, Kedlubna, Kopr čerstvý, Křen, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrý syrový salát postup přípravy receptu:
1 | Kedlubnu oloupeme, malé lístečky opereme, osušíme a nasekáme. Kedlubnu nastrouháme, oškrábané karotky rovněž. |
2 | Brutnák, kopr, pažitku a petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na drobno. |
3 | Na zálivku promícháme citrónovou šťávu, cukr, sůl, pepř a nastrouhaný křen. Postupně přiléváme olej, na závěr přidáme nasekané bylinky. |
4 | Salát dáme na mísu, přelijeme zálivkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Brutnák můžeme nahradit mladými špenátovými listy.