Jednoduchý recept

Pestrý syrový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16699
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 hrst Baby špenát
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
4 ks Karotka
3 ks Kedlubna
2 ks Kopr čerstvý
1 kávová lžička Křen
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 655kJ
5% Sacharidy 16 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 190 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pestrý syrový salát postup přípravy receptu:

1

Kedlubnu oloupeme, malé lístečky opereme, osušíme a nasekáme. Kedlubnu nastrouháme, oškrábané karotky rovněž.

2

Brutnák, kopr, pažitku a petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na drobno.

3

Na zálivku promícháme citrónovou šťávu, cukr, sůl, pepř a nastrouhaný křen. Postupně přiléváme olej, na závěr přidáme nasekané bylinky.

4

Salát dáme na mísu, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Brutnák můžeme nahradit mladými špenátovými listy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept