Jednoduchý recept

Hovězí pečeně znojemská

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 167
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Okurky nakládané
1 g Pepř černý mletý
37,5 g Slanina vepřová
30 g Sůl
120 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 123kJ
3% Sacharidy 11 g
23% Tuky 17 g
72% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Hovězí pečeně znojemská postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté maso protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a částečně osmahneme na 2/3 tuku. K cibuli přidáme maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a povaříme.

4

Šťávu procedíme přes hustý cedník, přisolíme a povaříme.

5

Sterilované okurky nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na zbývajícím tuku.

6

Při podávání dáváme na každou porci dávku podušených okurek.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept