Recept

Garnáty s lístky koriandru a s chilli

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 16700

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
350 g Garnát obecný
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Limetková šťáva
2 kávová lžička Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
2 kávová lžička Omáčka sójová
1 kávová lžička Omáčka ústřicová
1 špetka Pepř bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 565kJ
1% Sacharidy 2 g
3% Tuky 3 g
28% Sodík 558 mg
43% Bílkoviny 24 g

Garnáty s lístky koriandru a s chilli postup přípravy receptu:

1

Omyté garnáty vyloupeme, zbavíme žilek a nařízneme podélně na hřbetě, takže se rozevřou jako motýli (u hlav a ocásků necháme spojené).

2

Do misky vložíme česnek, koriandr, limetkovou šťávu, rostlinný a sezamový olej, světlou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a mletý černý pepř. Vše důkladně promícháme. Do směsi přidáme opatrně garnáty, aby se celí obalili. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici marinovat (nejméně 30 minut).

3

Připravíme bambusové špejle, na hodinu totiž namočíme ve vodě, aby se při grilování nepřipálily. Na každou špejli napíchneme několik garnátů.

4

Roztopíme gril (případně rozehřejeme elektrickou troubu - program grilování) na vysokou teplotu. Rošt v troubě obalíme alobalem. Garnáty grilujeme dost daleko od zdroje tepla cca 10 minut z každé strany (na přímém ohni stačí poloviční doba grilování). Garnáty v průběhu grilování stále obracíme, aby se rovnoměrně propekli. Při grilování je potíráme zbývající marinádou.

5

Podáváme horké.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept