Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16707
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Čekanka
1 ks Celer bulvový
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Jablka
5 polévková lžíce Majonéza
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
30 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 023kJ
3% Sacharidy 11 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 289 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát Carmen postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme, oloupeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do měkka (cca 10 minut). Necháme ho trochu vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.

2

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Lanýže z konzervy necháme okapat, krájíme je na jemné plátky. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozkrájíme na tenké nudličky.

3

Nakrájená jablka a celer spojíme majonézou, necháme chvíli uležet. Čekankové puky rozebereme, omyjeme a osušíme.

4

Listy čekanky vějířovitě uspořádáme na mísu, na ně položíme salát, ozdobíme plátky vajec a lanýžů.

Poznámka

Servírujeme studené. Místo lanýžů můžeme použít syrové žampióny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept